Stiri

S-a scumpit rovinieta!

Rovinieta pentru camioane și dube s-a scumpit. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că majorează tarifele pentru rovinietă. În unele cazuri, prețul rovinietei crește de până la trei ori, în timp ce tarifele pentru anumite categorii de vehicule, printre care și autoturisme, rămân neschimbate.

Rovinieta pentru vehiculele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată între 3,5 şi maximum 7,5 tone crește de la 4 la 12 euro pentru o zi. Taxa de drum s-a majorat de la 16 la 30 de euro pentru șapte zile, de la 32 la 60 de euro pentru 30 de zile, de la 92 la 171 de euro pentru 90 de zile şi de la 320 la 600 de euro pentru un an, potrivit digi24.ro.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere susțin că tariful de 12 euro pe zi trebuia aplicat de la data de 1 martie 2014, așa cum prevede o directivă a Comisiei Europene.

„Modificările constau în majorarea tarifului zilnic la 12 euro, netranspus nici până în prezent şi recalcularea tarifelor pentru celelalte perioade de valabilitate. La ora actuală, din cauza netranspunerii tarifului zilnic de 12 euro, există riscul deschiderii procedurii de infringement împotriva României”, se arată într-un comunicat emis luni de CNAIR.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co