Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ajutor pentru încălzire cu lemne

Sunt multe familii în Capitală pentru care soba pe lemne este principala sursă de căldură din casă. Câți bucureșteni se mai încălzesc cu lemne în anul 2018? Aproape 500 de locuințe depind de materialul lemnos oferit de autorități. Este vorba, așadar, doar de numărul celor care au cerut ajutor de la primăriile de sectoare pentru încălzirea locuinței.

La nivelul țării, ponderea locuințelor cu încălzire cu sobe pe lemne, cărbuni sau peleți este de 43,3%, în timp ce la nivelul regiunii București- Ilfov procentul este de 6, 6%, potrivit datelor pe care Institutul Național de Statistică le-a furnizat la solicitarea Libertatea. Cifre exacte ale familiilor care se încălzesc cu sobe pe lemne nu există, doar a celor care au solicitat ajutoare de încălzire de la primării. Iar acestea sunt în număr de 466. Datele arată că numărul familiilor care solicită ajutor pentru încălzirea pe lemne este în scădere față de anii trecuți.

Pentru acordarea ajutorului cu lemne, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co