Stiri

Concediu și indemnizație pentru cei care adosptă

Persoanele care adoptă un copil se pot beneficia de concediu și indemnizație lunară de acomodare, măsuri introduse în urmă cu doi ani care doresc să încurajeze și să susțină salariații care vor să adopte copii, potrivit Legii nr. 273/2004 privind procedura adopţiei.

Astfel, în cazul în care un copil este adoptat de către o familie, oricare dintre cei doi soți are dreptul la aceste beneficii, cu condiția ca acesta să realizeze venituri din activități salariale și asimilate acestora, adică să fie angajat, informează avocatnet.ro

De concediul de acomodare și de indemnizația aferentă pot beneficia nu numai salariații, ci și persoanele care obțin venituri din activități independente sau agricole.

Durata maximă a concediului de acomodare este de un an, iar acesta se obține în urma unei cereri a persoanei care a adoptat sau dorește să adopte un copil, la care se anexează și documentul care atestă mutarea copilului la adoptator, certificatul de grefă în baza căruia se execută hotărârea judecătorească de încredinţare și dovada intrării efective în concediu sau a suspendării activităţii.

Indemnizația aferentă concediului de acomodare se calculează în raport cu indicatorul social de referință și este de 3,4 ISR. În condițiile în care, în acest an, ISR are valoarea de 500 de lei, cuantumul indemnizației de acomodare este de 1.700 de lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co