Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

S-a redeschis Grădina Japoneză din Herăstrău

Grădina Japoneză din Parcul “Regele Mihai 1” s-a redeschis în weekendul care tocmai s-a încheiat. Anunțul a fost făcut de Primăria Municipiului București, care a precizat că lucrările de reabilitare, revitalizare și reamenajare peisagistică a zonei au fost finalizate.

„Refacerea acestui obiectiv turistic a presupus crearea unui peisaj coerent și unitar, prin lucrări de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai înalte numite „Muntele”, reamenajarea aleelor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar și lucrări de întreținere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor și a cireșilor japonezi”, spun reprezentanții Primăriei Capitalei.

De asemenea, municipalitatea precizează că, pentru a păstra specificul tipului de grădină, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a plantat, din serele proprii, 10 artari japonezi și 481 de azalee.

Grădina Japoneză a fost creată în urmă cu 20 de ani la inițiativa Ambasadei Japoniei în România. În decursul timpului, peisajul inițial din cadrul grădinii s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrări de reabilitare, revitalizare si reamenajare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co