Stiri

Romania, loc fruntas în UE privind mamele minore

România se află pe un loc fruntaș în Uniunea Europeană la capitolul „copii cu copii”. Anual, aproape 17 mii de fete cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani devin mame, dintr-un total de 180 de mii de nașteri. Îngrijorător este faptul că peste 600 de bebeluși sunt aduși pe lume de adolescente mai mici de 15 ani.

În prezent, România a atins cifra de 34 de nașteri la 1000 de adolescente. În Europa doar două state au o situație mai gravă decât cea din România, respectiv Bulgaria și Georgia.

În ultimii ani, reprezentanții unor organizații non-guvernamentale susțin introducerea educației sexuale în școli, cu scopul de a atrage atenția și a îi învăța pe cei mici atât despre diferențele de gen, cât și despre igiena corporală. 

Un ghid emis de Organizația Naţiunile Unite ar putea introduce ore de educaţie sexuală chiar de la grădiniţă. Reprezentanții ONU  vor ca cei mici să se acomodeze din timp cu diferenţele de gen, cu părinţii de acelaşi sex, cu metodele de contracepţie şi chiar cu noțiunile despre avort.

Subiectul este unul sensibil și face obiectul dezbaterilor, cu opinii pro sau contra din partea statului, a cetățenilor și a Bisericii.

De asemenea, părerile cu privire la educația sexuală, ca materie în școli și grădinițe, variază în rândul oamenilor.

Nici reprezentanţii bisericii nu susțin în totalitate proiectul ONU. Aceștia consideră că educaţia sexuală nu îşi are locul în grădiniţe.

„Este o crimă morală la adresa inocenţei copiilor”, spun preoţii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co