Stiri

Imunoglobulina, încă absentă din spitale

Motivul pentru care nu au fost distribuite toate dozele cumpărate de urgenţă din Austria este calculul prețurilor pentru medicamentele achiziționate, care nu se încadra în prevederile legale. Ministrul Sănătății anunță că urmează a fi publicată în Monitorul Oficial o nouă metodologie privind calcularea prețurilor la medicamente.

Unitățile sanitare au declanșat procedurile de achiziție directă, urmând ca, în termen de 24 de ore de la finalizarea procedurii, Compania UNIFARM să le transmită cantitățile de imunoglobulină solicitate, ca urmare a aprobării Ordinului de prețuri.
Ministrul Sănătății susține că toate dozele vor fi livrate până la sfârșitul acestei luni.

„Conform graficului de livrări, alte 3.000 de doze de imunoglobulină achiziționate de la Crucea Roșie din Austria vor fi aduse în țară de către Compania UNIFARM în cursul zilei de marți, 17 aprilie 2018. Mai mult, un alt lot de 9.000 de doze de imunoglobulină vor ajunge în țară în jurul datei de 30 aprilie 2018.

De asemenea, unul dintre producătorii de imunoglobulină prezenți pe piața din România a confirmat astăzi că va livra 2.500 de flacoane, care vor ajunge în țară în maxim 10 zile”, precizează Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.

La sfârșitul lunii martie, compania Unifarm a achiziţionat o primă tranşă de 3.850 de doze de imunoglobulină de la Crucea Roşie din Austria, însă până în prezent a fost distribuită numai o mică parte, destinată tratamentului cazurilor grave, în baza unor avize de însoțire a mărfii.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co