Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

România își plătește datoriile

România a plătit în aprilie o rată de 1,2 miliarde euro din datoria pe care a contractat-o de la Comisia Europeană în 2009.

 

„Plăţile de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută au însumat circa 1,41 miliarde de euro, din care rambursările de capital şi dobândă aferente împrumutului luat de Ministerul Finanţelor Publice de la Comisia Europeană în anul 2009 au însumat 1,23 miliarde de euro”, se arată în comunicat.

Banca Națională Română a anunțat că luna trecută au intrat în vistieria statului român 589 de milioane de euro, bani care reprezintă modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au ieșit 1,77 miliarde de euro din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Valoarea rezervei de aur s-a situat la aproape 3.600 milioane de euro.

În aceste condiţii, rezevrele internaționale ale României în luna aprilie sunt estimate la 37 de miliarde de euro, față de 38 de miliarde de euro, în luna martie.

Potrivit BNR, „plăţile scadente în luna mai 2018 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 157 de milioane de euro”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co