Stiri

Sindicaliștii din Sănătate, chemați la discuții cu premierul

Sindicaliștii din domeniul Sănătății sunt chemați pe 8 mai să discute cu premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Muncii, Finanțelor și Sănătății, cu privire la nemulțumirile acestora legate de sporuri.

„Marţi, 8 mai, ora 10, avem, împreună cu miniştrii Sănătăţii, Muncii şi de Finanţe, o întâlnire cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din Sănătate pentru a vedea nemulţumirile acestora şi cum putem găsi soluţii”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern de joi.

10.000 de angajaţi din sănătate au protestat, săptămâna trecută, în faţa Guvernului, nemulțumiți de plafonarea sporurilor.

Sindicaliștii au anunțat însă că vor continua protestele și, dacă nu se va rezolva nimic, vor organiza o grevă de avertisment pe 7 mai, urmând ca pe 11 mai să declanşeze greva generală, așa cum au plănuit săptămânile trecute.

Aceştia susţin că scăderile salariale în sectorul sanitar sunt cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis că au mai existat întâlniri cu sindicaliștii din Sănătate, însă nu s-a putut ajunge găsi o soluţie în ceea ce priveşte regulamentul de sporuri, iar dacă nu ar fi fost asumat cel discutat, fără anexa 10, nu s-ar fi putut plăti sporurile aferente lunii aprilie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co