Stiri

Rată de infectare cu noul coronaviurs de 0.89% în România

Beneficiem de noi măsuri de relxare, de la 1 iunie, care au condus la o viață mai aproape de normalitate, iar incidența infectării cu noul coronavirus se meține sub 1% la nivelul țării.

Așadar, rata zilnică de pozitivare este de 0,89% după ce au afost raportate 89 de cazuri noi la peste 10.000 de teste efectuate.

Astfel, numărul de imbolnăviri se apropie la nivel național de 1 milion 79.000, iar procentul celor vindecați este în continuare de aproximativ 97%.

Capitala şi toate judeţele rămân în scenariul verde din punct de vedere al contagierilor, cu cea mai mare incidenţă la mia de locuitori în Alba şi Prahova – 0,29, în scădere faţă de ziua precedentă.

În Bucureşti continuă, de asemenea, scăderea ratei de infectare, până la 0,19 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mică rată este în judeţul Gorj, respectiv 0,04.

De altfel, doar în Capitală au fost înregistrate mai mult de 10 cazuri nou confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare, respectiv 15 cazuri.

Totodată, în 14 judeţe nu a fost raportat niciun caz nou de infectare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 63 de decese (39 bărbaţi şi 24 femei) la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, însă 47 dintre acestea sunt de anul trecut şi de la începutul acestui an şi acum s-au actualizat datele.

În total, epidemia de SARS-COV-2 făcut peste 30.800 de victime în România, iar 191 de concetăţeni au murit din această cauză în străinătate.

În stare gravă, la ATI, mai sunt 315 bolnavi dintre cei peste 1.600 spitalizați în unitățile suport din țară.

Pe glob, numărul oficial al persoanelor infectare cu noul coronavirus a ajuns la 173 de milioane, iar cel al deceselor asociate la 3 milioane 730.000.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co