Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cea mai răcoroasă primăvară în Europa, după 2013

Specialiștii confirmă ceea ce am simțit, cu toții, pe pielea noastră! Un sistem persistent de joasă presiune în Europa a condus la cea mai răcoroasă primăvară înregistrată pe continent din 2013. Anunțul vine din partea Serviciului european pentru monitorizarea schimbărilor climatice.

Temperatura medie din martie până în mai anul acesta a fost cu 0,45 grade Celsius sub cea înregistrată din 1991 până în 2020.

În zone întinse din Europa au fost raportate temperaturi mai scăzute decât media pe termen lung, se arată în raportul experților. Excepţii fac Scandinavia şi sud-vestul Peninsulei Iberice.

Raport Serviciul European Schimbări Climatice (sursa:agerpres.ro)

“În mai 2021, cea mai mare parte a Europei a cunoscut temperaturi sub medie, cu centrul anomaliei meteo localizat deasupra Germaniei. (…) Luna a fost caracterizată de condiţii meteo ciclonice nespecifice sezonului şi acest lucru a condus la cea mai rece lună mai după 2010 înregistrată în Germania, iar temperaturile maxime din Regatul Unit să fie unele dintre cele mai scăzute înregistrate”.

La nivel global, însă, lucrurile stau cu totul altfel. Cercetătorii au înregistrat temperaturi mai ridicate în luna mai decât media pe termen lung: astfel, în această lună temperatura medie a depăşit cu 0,26 grade Celsius temperatura medie din ultimii 20 de ani.

Vestul Groenlandei, Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi nordul şi vestul Rusiei au fost extrem de afectate. Pe o perioadă de 12 luni până în mai, temperatura globală a fost cu 0,29 grade Celsius mai mare decât media înregistrată din 1991 până în 2020.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co