Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Criza gunoaielor din Sectorul 1 continuă! Se amână deciziile

Alin Stoica, Prefectul Capitalei, spune că va lua o decizie, după ce va primi raportul Gărzii de Mediu, în cazul cererii formulate, vineri, de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de instituire a stării de alertă în Sectorul 1. Totul în contextul în care nu se ridicau gunoaiele în această zonă administrativă iar oamenii erau disperați.

Alin Stoica a explicat că nu deţine încă toate datele și se va pronunța când le va avea.

Alin Stoica, Prefectul Capitalei

“Am primit parţial de la Agenţia de Mediu un răspuns că dumnealor au monitorizat eventuale depăşiri ale indicatorilor, (…) nu au descoperit depăşiri ale acestora. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului, a amendat prestatorul cu 4.000 de lei şi a dispus ca acesta să-şi reia activitatea pentru spitale în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat şi către populaţie în 48 de ore şi la fel lucrul acesta am văzut că se întâmplă. Avem şi aşteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care dumnealor le-au identificat (…) Garda de Mediu urmează să prezinte raportul mâine, sunt în control la Romprest şi la Primăria Sectorului 1 şi aceştia vor avea nişte concluzii în urma controlului”.

Sâmbătă seara, operatorul de salubritate Romprest a anunţat că este pregătit să recupereze în 36 de ore restanţele privind ridicarea gunoiului în Sectorul 1.

Primarul Clotilde Armand a cerut, săptămâna trecută, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare “starea de alertă” din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1 cauzată de suspendarea colectării gunoiului de Romprest. Situația creată a fost cauzată de neplata facturilor către operatorul de salubritate de peste jumătate de an.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co