Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Miros de produse petroliere în Ploieşti. Controale la rafinariile din zonă

Instituţiile de mediu din Prahova sunt în aleră și au demarat, vineri, mai multe controale la rafinăriile Petrotel Lukoil şi Vega din municipiul Ploieşti. Asta după o serie de sesizări făcute de cetăţeni cu privire la un miros greu de produse petroliere care a persistat în oraş.

De asemenea, primarul Andrei Volosevici a solicitat verificări pe fondul situației create pentru a stabili cauzele mirosului greu de produse petroliere și luării măsurilor care se impun.

Comunicat Primăria Ploieşti

“Având în vedere episoadele de disconfort olfactiv, resimţite şi semnalate de cetăţeni la dispeceratul municipalităţii, în ultimele ore, cu privire la prezenţa, în atmosferă, a unui miros greu de produse petroliere, s-a solicitat de urgenţă verificarea aspectelor respective. Astfel, reprezentanţii Biroului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti s-au deplasat în teren, în vederea identificării şi monitorizării situaţiilor semnalate de cetăţeni. Totodată, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a sesizat reprezentanţii instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, respectiv Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova, în vederea verificării surselor potenţial poluatoare şi luării măsurilor legale corespunzătoare”.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a informat că aceste situaţii de disconfort olfactiv resimţite de cetăţeni nu sunt cauzate de posibile incendii din zonă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co