Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Incendiul de la Brazi încă fumegă. Pompierii au inundat cu apă zona

Incendiul de la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi continuă să fumege, anunță autoritățile locale. În aceste condiții, s-a decis ca pompierii să inunde locul, vineri, cu peste 300 de tone de apă pentru stingerea unor eventuale focare care ar putea să ardă încă mocnit la nivelul solului.

ISU Prahova

“Incendiul de la Brazi va mai fumega o perioadă, posibil o săptămână şi chiar mai mult. Nu mai sunt focare vizibile, există încă posibilitatea să ardă mocnit la nivelul solului. Ca urmare, la nivelul unităţii s-a luat decizia de a realiza o inundare a locului cu 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă care vor refula peste 300 de tone de apă în două ore”.

În incendiul care a izbucnit miercuri dimineaţă au ars peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv deşeuri din zona medicală.

Acesta a fost declarat lichidat după o intervenţie a pompierilor de peste 30 de ore. În interiorul halei cuprinse de flăcări a fost găsită persoana despre care se presupune că ar fi pus focul.

Comunicat Poliţia Prahova

“În interiorul spaţiului incendiat, poliţiştii au identificat un cadavru carbonizat. Acesta a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova. Ca urmare a cercetărilor şi verificărilor efectuate au rezultat date ca aceasta ar fi persoana angajată care a pătruns în cursul nopţii în interiorul societăţii comerciale respective. Se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru distrugere din culpă şi ucidere din culpă”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat, anterior, că incendiul de la incineratorul Brazi a fost, cel mai probabil, provocat de “folosirea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul”.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co