Stiri

Protest #rezist, duminică, în Piața Victoriei

Câteva mii de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, faţă de punctul de vedere exprimat de Curtea Constituțională a României cu privire la revocarea din funcție a șefei DNA, Codruţa Kovesi, față de naţionalizarea Pilonului II de pensii, dar şi faţă de mitingul PSD care a avut loc sâmbătă seara.

Protestatarii #rezist au fredonat Imnul României şi au aprins lanternele de la telefoane în semn de protest faţă de acţiunile Guvernului.

Aproximativ 2.000 de persoane au scandat “Noaptea, hoţi! Ziua, mafioţi”, “Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu!”, “Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”.

Protestatarii au spus că se simt ruşinaţi de mitingul organizat de PSD.

Iniţial, organizatorii au anunţat pe Facebook un protest în acelaşi timp cu mitingul PSD organizat sâmbătă seara. Dar pentru că legea nu permite două manifestări publice simultane, protestatarii de la Corupţia Ucide au anunţat că vor muta evenimentul pentru duminică după-amiază.

Chiar dacă nu li s-a permis să protesteze odată cu mitingul PSD de sâmbătă, cu puţin timp înainte de începerea acestuia, un grup de 100 de protestari #rezist au încercat să treacă de cordoanele jandarmilor şi să intre în Piaţa Victoriei, unde erau deja câteva zeci de mii de susţinători ai social-democraţilor.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co