Stiri

Tudorel Toader se întâlnește astăzi, la București, cu delegaţia Comisiei de la Veneţia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întâlnește, astăzi, la Bucureşti, cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, pentru a discuta despre Legile justiţiei şi codurile penale modificate. Toader a afirmat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Arad, că va purta discuțiile cu delegaţia Comisiei de la Veneţia în calitate de ministru al Justiţiei şi nu de membru al comisiei.

“Eu fac parte din Comisia de la Veneţia din luna mai 2004, tocmai am intrat în al doilea mandat, din mai 2018. Dar voi discuta nu în calitate de membru al comisiei, ci în calitate de ministru al Justiţiei” a explicat el.

Potrivit lui Tudorel Toader, astăzi, la ora 8.00, are loc prima întrevedere la Ministerul Justiţiei. Vizita delegației este coordonată de Ministerul Afacerilor Externe, oaspeții străini având programate întrevederi cu mai multe autorităţi implicate din sistemul judiciar, iar discuțiile vor aborda subiecte actuale, respectiv Legile justiţiei, codurile penale modificate și altele.

Comisia de la Veneţia a anunţat că o delegaţie se va deplasa la Bucureşti pentru a face o analiză a Legilor justiţiei. Delegaţia va avea o serie de întâlniri atât cu preşedintele Iohannis, cât şi cu ministrul Justiţiei, dar şi cu reprezentanţii comisiei parlamentare pentru Legile Justiţiei. „O delegaţie a Comisiei de la Veneţia va efectua o vizită în România pentru a discuta despre trei proiecte de lege care vor revizui legile privind organizarea judiciară, Consiliul Superior al Magistraturii şi statutul judecătorilor şi procurorilor. Delegaţia va avea întrevederi cu preşedintele României, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Biroul Procurorului General şi Direcţia Naţională de Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv Consiliul Parlamentar Special pentru modificarea legilor justiţiei, asociaţii de judecători şi procurori, precum şi cu organizaţii ale societăţii civile”, se arată pe site-ul Comisiei de la Veneţia.

Comisia de la Veneţia a anunţat, la începutul lunii mai, că a înregistrat solicitarea adresată de preşedintele Klaus Iohannis prin care şeful statului cere un punct de vedere forului european pe marginea pachetului Legilor Justiţiei adoptate de Parlamentul României.

Totodată, pe 26 aprilie, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat, la solicitarea PNL, sesizarea Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiţiei propuse de PSD şi ALDE.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co