Stiri

Ședință specială a CSAT, dedicată pregătirii pentru summit-ul NATO de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Varşovia, că va convoca o şedinţă a CSAT în perioada următoare, pentru a pregăti poziţia României la summitul NATO de la Bruxelles, inclusiv la nivelul mesajelor politice.

”România abordează aceste chestiuni la modul cel mai serios şi, în lumina deciziilor extrem de importante care se vor lua la summitul NATO (de la Bruxelles – n.r.), am decis să convoc o şedinţă specială a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, o şedinţă dedicată pregătirii pentru acest summit”, a declarat șeful statului, prezent la summitul Bucureşti – B9, desfăşurat la Varşovia.

Președintele României a mai spus că data la care va avea loc şedinţa CSAT nu a fost stabilită. ”Imediat ce ne întoarcem la Bucureşti vom lua o decizie despre data cea mai potrivită pentru această întâlnire. Evident că va trebui să fie destul de repede, în următoarele săptămâni, pentru a fi bine pregătiţi cu mesajele şi abordările pentru summitul NATO. Trebuie să subliniez că a existat o colaborare şi există o colaborare constantă între noi şi cei responsabili de aplicare, există o colaborare constantă între Preşedinţie şi Ministerul Apărării, există o colaborare constantă între secretariatul CSAT-Forţele Armate – Minister şi noi suntem deja bine pregătiţi. Vreau doar să avem o pregătire foarte bună, inclusiv la nivelul mesajelor politice”, a adăugat şeful statului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co