Stiri

Proiect legislativ în educație, după Simfonia Lalelelor

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a depus în Parlament o propunere legislativă prin care profesorii nu vor mai avea permisiunea de a folosi elevii pentru manifestări dedicate politicienilor, decât cu acordul părinților.

„Legislația din România nu acoperă satisfăcător, în acest moment, modul în care imaginea copiilor poate fi tratată în diferite contexte politice”, a declarat deputatul.

Propunerea legislativă prevede sancțiuni de până la 2.500 de lei pentru încălcarea regulamentului, dacă va fi aprobată. Aceasta vizează

-asigurarea că, pentru orice eveniment care implică politicieni, părinții copiilor expuși în cadrul unui act artistic, cultural, sportiv au fost informați în scris despre acest lucru și au oferit un acord scris.

-interzicerea explicită a utilizării copiilor pentru acte artistice, culturale sau sportive dedicate unor politicieni.

-asigurarea că, în cazul unor campanii de informare în școli derulate de politicieni și oficialități, există un aviz de oportunitate din partea inspectoratelor – aviz prin care acestea își asumă faptul că vorbim despre o campanie necesară, care nu expune copiii unor informații inutile sau periculoase doar din rațiuni de PR.

Inițiativa vine în urma scandalului de la „Simfonia Lalelelor”, organizat în Pitești, la care au participat mai mulți lideri PSD și premierul Viorica Dăncilă.

La eveniment, premierul a fost întâmpinat de o defilare a copiilor de la grădiniță, îmbrăcați în costume care compun tricolorul.

Fapta care a provocat scandalul este cea în care un copil s-a dat peste cap în fața Vioricăi Dăncilă. În imaginile virale pe internet apare profesoara de sport care o obligă pe micuța gimnastă să se dea peste cap în fața premierului, repetându-i ce trebuie să facă. Inițial copila a refuzat, însă în cele din urmă a fost convinsă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co