Stiri

Iohannis îi cere demisia premierului

Astăzi, președintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia premierului Viorica Dăncilă, după ce a anunțat că îi retrage încrederea, susținând că ea nu face față în funcția de prim-ministru. Reacţia şefului statului a venit după ce cabinetul premierului l-a înştiinţat că Dăncilă nu va putea ajunge la întâlnirea programată la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei tensionate între BNR și Guvern.

“Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Pe 29 ianuarie guvernul a fost învestit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier”, a declarat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a exprimat opinia cu privire la solicitarea lui Iohannis privind demisia premierului. În opinia celui de-al doilea om în stat, singurul care este în măsură să ia decizii în privinţa premierului este Parlamentul.

„Parlamentul dă votul de încredere şi numai el poate să îl retragă. Preşedintele nu are nimic de a face cu această problemă. Preşedintele poate să ceară demisia premierului aşa cum orice cetăţean nemulţumit poate să ceară. Are aceeaşi valoare, nici mai mare, nici mai mică. (…) Eu am văzut la nivelul guvernului o activitate foarte serioasă, am văzut în premierul Dăncilă un premier foarte implicat, foarte responsabil. Un om care stă, cântăreşte şi decide. Mie mi se pare că alegerea pe care am făcut-o desemnând-o pe doamna Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru a fost o decizie foarte inspirată”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Iohannis trebuia să aibă o întâlnire, astăzi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri şeful statului a avut o întrevedere cu membrii conducerii BNR.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co