Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Programul rabla accesat din 18 mai

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu ,a participat joi la conferințe de lansare a celor două programe guvernamentale. Cu această ocazie a anunțat începerea Programele de stimulare a înnoirii Parcului Auto Național – “Rabla Clasic” și “Rabla Plus”, care vor putea fi accesate de către persoanele fizice și juridice începând din 18 mai.

Începând de anul acesta, se introduc praguri maxime de emisii de CO2 ale autovehiculelor pentru achiziția cărora se poate obține prima de casare.

Atât “Rabla Clasic”, program aflat la a 13-a ediție, cât și “Rabla Plus” vor avea proceduri de implementare și soluționare relativ rapide. Potrivit ministrului Mediului, subvenția acordată în cadrul programului “Rabla Plus” pentru mașinile sută la sută electrice este de 10.000 de euro.

Noutatea în acest program este că persoanele care vor să acceseze finanțare prin “Rabla Plus” și au acasă o mașină mai veche de 8 ani nu trebuie neapărat să o caseze. Ei pot merge direct la dealer și să solicite subvenția de 10.000 de euro. În schimb, cetățenii care au acasă o mașină mai veche de 8 ani și vor să o caseze, pot adăuga la cei 10.000 de euro, încă 6.500 de lei obținuți din casare.

Oficialul a precizat, totodată, că în cazul achiziției de mașini ecologice hibrid plug-in se va acorda, în acest an, o subvenție de 4.500 de euro. La această sumă se poate adăuga încă 6.500 de lei în cazul în care beneficiarul dorește să își caseze mașina mai veche de 8 ani.

Pe de altă parte, pentru programul “Rabla Plus” valoarea voucherului acordat în 2017 rămâne la 6.500 de lei, similar cu cel din 2016 și 2015.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co