Stiri

Se va construi pasajul de la Domneşti!

Veşti bune pentru bucureşteni! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat miercuri semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia pasajului suprateran pe Drumul Judeţean (DJ) 602, centura Bucureşti – Domneşti, evaluat la 108,9 milioane lei (24 milioane euro), cu TVA.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR estimează că ordinul de începere al lucrărilor pentru acest pasaj va fi emis în toamna acestui an.

Lucrările prevazute în proiect sunt grupate în trei părţi. Prima este pasajul propriu-zis, a doua indică pasajele pe centură, cu bretelele de urcare şi coborâre la intersecţia giratorie, iar a treia parte o reprezintă intersecţia giratorie. Prin realizarea acestei lucrari se urmăreşte, în principal, decongestionarea traficului şi fluidizarea circulaţiei pe centura Capitalei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România. În proiect, s-au prevăzut de o parte şi de alta a şoselei de centură două scări metalice, sub pasaj, pentru traversarea pietonală a căii ferate.

Termenul de realizare a proiectului este de 30 luni, din care 6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie lucrări pasaj, iar perioada de garanţie va fi de 5 ani.

Lucrările la pasajul de la Domneşti de pe centura Capitalei au fost amânate în ultimul an, în special din cauza contestaţiilor. Odată cu expirarea perioadei legale de depunere a contestaţiilor, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a putut să demareze semnarea contractului, procedură care era estimată iniţial să fie finalizată la finalul lunii aprilie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co