Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Primele teste de salivă ajung în scoli zilele acestea

Veste bună legată de controlul și gestionarea infectării cu SARS-COV-2 a elevilor și preșcolarilor! Primul termen de livrare în şcoli a testelor de salivă este 24 noiembrie, iar următoarele pe 2 şi 9 decembrie. Anunțul vine de la cel mai înalt nivel, mai exact de la Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educaţie

“Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a semnat contractele subsecvente, a semnat patru contracte subsecvente, are în curs de semnare alte patru contracte subsecvente. Informarea am primit-o chiar în această dimineaţă. Conform acestor contracte, primul termen de livrare este astăzi, 24 noiembrie. Următoarele termene de livrare sunt 2 şi 9 decembrie. Livrarea se face eşalonat, în aşa fel încât să ajungă aceste teste în şcoli, am fost asigurat că în termen de 24 de ore”.

El a adăugat că livrarea la IGSU se va putea face doar pe 25 noiembrie, din cauza transportului internaţional.

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educaţie

“Astăzi de dimineaţă, am primit informaţia că livrarea, din motive ce ţin de transportul internaţional, se va putea face la IGSU doar mâine, 25 noiembrie. Este o zi de întârziere faţă de termenul pe care IGSU l-a impus în contractul cu furnizorul”.

Testele de salivă vor putea fi făcute elevilor fie la școală, fie acasă. Totul depinde de decizia fiecărei unități de învățământ din țară. Dacă teste sunt efectuate la școală, trebuit cerut acordul părinților, iar dacă ele se realizează la domiciliu, ele trebuie trimise, în scris, dirigintelui sau învățătorului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co