Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Miocardita după COVID-19, mult mai des raportată decât după vaccinare

Miocardita după boala COVID-19 este mult mai des raportată decât după vaccinare. Precizarea vine din partea medicului miliar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-SARS-COV-2. Acesta mai spune că inflamarea mușchiului inimii este specifică persoanelor cu vârsta de până în 30 de ani.Totodată, evoluţia miocarditei este mai prelungită în contextul bolii COVID-19 faţă de cea ulterioară imunizării.

Gheorghiţă a oferit detalii și despre pregărirea campaniei de imunizarea anti-COVID a copiilor între 5 şi 11 ani. În acest scop, au fost identificate aproximativ 45 de cabinete de vaccinare în unităţile sanitare şi alte 135 în centrele unde se foloseşte vaccin Pfizer.

În contextul situației sanitare generale din Europa legate de evoluția pandemiei de coronavirus, Andrei Baciu – secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat că au fost eliberate peste 9 milioane de certificate COVID-19, iar mare parte dintre acestea atestă vaccinarea.

În ultimele ore, în România, au fost raportate 2.736 de noi infectări cu SARS-COV-2 la peste 54.000 de teste efectuate și 273 de decese, dintre care 30 anterioare intervalului de referinţă. La ATI, în stare gravă, mai sunt 1.490 de pacienţi cu COVID-19, printre care și 17 copii. Capitala are acum o incidenţă de 3,04 cazuri la mia de locuitori, iar 18 județe sunt în zona verde și 13 în scenariul galben!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co