Stiri

Primăria Capitalei contrazice Bruxelles-ul pe tema nerespectării normelor de poluare

Primăria Capitalei precizează că, în mai puțin de doi ani, a definitivat primul document strategic care cuprinde soluții reale pentru combaterea poluării în București.

Informația reprezintă reacția municipalității față de acțiunea prin care Comisia Europeană a trimis în judecată mai multe state membre ale UE, printre care și România, acuzându-le că nu respectă valorile limită convenite pentru calitatea aerului.

Potrivit unui comunicat de presă, primăria susține ca diminuarea poluării în Municipiul București reprezintă una dintre prioritățile actualei administrații a Capitalei, care, de la preluarea mandatului, a inițiat o serie de măsuri care să producă efecte pe termen scurt, mediu sau lung.

Printre aceste măsuri se numără: îmbunătățirea calității transportului public, gestionarea traficului, realizarea de benzi unice dedicate transportului public, promovarea transportului alternativ și altele.

Totodată, municipalitatea subliniază faptul că Bucureștiul este singurul oraș din România care a elaborat și finalizat un Plan Integrat de Calitate a Aerului. Acesta cuprinde 20 de măsuri care vizează: reducerea emisiilor poluante rezultate din traficul rutier, sectorul energetic, reducerea emisiilor din eroziune eoliană și salubrizarea urbană.

O parte din aceste măsuri au fost realizate deja sau sunt în curs de realizare, se arată în același comunicat.

Comisia Europeană a decis să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru nerespectarea valorilor-limită convenite pentru calitatea aerului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co