Stiri

Premierul Florin Cîţu, îngrijorat de creșterea prețurilor la alimente

Premierul Florin Cîţu si-a manifestat îngrijorarea față de creştere a preţurilor, în special la produsele alimentare. El speră, însă, că Banca Naţională a României va interveni pentru a tempera dinamica inflaţiei, după ce rata inflaţiei pe luna august a fost de 5,3%.

Şeful Executivului mai spune că sunt premise ca politica fiscală şi cea monetară să determine o scădere a inflaţiei.

Florin Cîţu, premierul României

“M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei, dar tot astăzi avem şi o veste bună: investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”.

În schimb, primul ministru exclude, în continuare, posibilitatea îngheţării preţurilor la energie și respinge, astfel, astfel propunerea venită din partea Partidului Social Democrat.

A reafirmat, însă, că Executivul va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze foarte tare populaţia.

Florin Cîţu, premierul României
“Plafonarea preţurilor e mai complicat. Suntem într-o economie liberală. În Uniunea Europeană nu cred că poţi face aşa ceva. Ne vom uita la toate soluţiile pentru a ne asigura că în această iarnă românii nu vor avea de suferit de pe urma acestor facturi”.

Florin Cîţu a făcut aceste declarații după ce şi-a prezentat, vineri, moţiunea cu care candidează pentru preşedinţia PNL în faţa Colegiului Director al filialei din Iaşi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co