Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Targ de icoane și cruci, de vineri până duminică, la Muzeul Țăranului Român

Eveniment important în acest weekend, în Capitală, pentru toți iubitorii tradițiilor populare, în special a credincioșilor.

“Muzeul Național al Țăranului Român prăznuiește în ajunul zilei de 14 septembrie, Înălțarea Sfintei Cruci, una dintre cele mai importante sărbători ale calendarului țărănesc. Aflat la a XX a ediţie, Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri oferă publicului timp de trei zile, de vineri, 10 septembrie până duminică, noi întâlniri, ateliere și demonstrații cu artiști și meșteri iconari”, se arată pe pagina de facebook a instituției.

Organizatorii continuă noua formulă de prezentare a târgului, astfel că meşterii şi artiştii iconari vor expune obiectele create pentru târg în cadrul unor micro-instalaţii. Astfel este dată posibilitatea de a viziona într-un context diferit creaţiile personale şi de a iniţia un nou dialog cu publicul fidel.

Comunicat MNŢR

“Însoţim iconarii cu ceaiuri de leac, cozonaci, dulceţuri, zacuscă, miere şi prăjituri de casă. Scoatem din lada de zestre a muzeului – albume, cărţi poştale, scrieri şi ziceri ţărăneşti, revista Martor, caiete de meşteri, cataloage de expoziţii – oferite spre vânzare publicului interesat”.

Preţul biletului de intrare la târg este: adulţi – 8 lei; pensionari – 4 lei; studenţi și persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor – 2 lei. Elevii beneficiază de intrare liberă, pe perioada vacanţei şcolare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co