Stiri

Prăpăd în India! 4.000 de decese, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID

În Europa apare spectrul normalității, dar in India continuă să fie prăpăd. Se doboară de la o zi la alta recordurile de contagieri cu noul coronavirus. Vineri s-au înregistrat aproape 415.000 de cazuri şi 4.000 de decese survenite în ultimele 24 de ore. Totul în mijlocul unui al doilea val al pandemiei care a provocat colapsul sistemului sanitar şi o penurie de oxigen medical, relatează presa mondială.

Numărul total al infectărilor de la izbucnirea pandemiei în această ţară, de 1,35 de miliarde de locuitori, a ajuns la 21,4 de milioane, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţi. Astfel, India a ajuns să ocupe locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări de COVID-19. Este devansată doar de Statele Unite – cu 32,6 milioane de cazuri.

Programul de vaccinare deschis sâmbătă întregii populaţii de peste 18 ani este văzut ca o speranţă pentru a ieşi din criză, în condiţiile în care autorităţile sanitare au avertizat că un al treilea val de coronavirus este inevitabil.

Totuşi, doar puţin peste 2 % din populaţia ţării a fost complet vaccinată cu unul dintre serurile care au primit aprobare în acestă zonă.

Creșterea necontrolată a cazurilor în numeroase state ale ţării este corelată de oficiali cu o mai mare prezenţă a variantei indiene “dublă mutantă”, deşi nu se poate încă stabili “o legătură directă”.

Escaladarea numărului de cazuri a fost atribuită şi nerespectării de către populaţie a măsurilor anti-coronavirus. S-a înregistrat o participare masivă la mitinguri electorale, dar şi la festivalul religios Kumbh Mela, unul dintre cele mai mari şi cele mai vechi ritualuri religioase din lume, potrivit Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co