Stiri

Pasajul Domnești, proiect fără sfârșit

Lucrările în cea mai aglomerată intersecție de pe Centura Capitalei se amână din nou. De data aceasta, autoritățile indică lunile iunie-iulie ca un posibil termen pentru deschiderea șantierului care să rezolve problema traficului în zonă.

Licitația pentru pasajul de la Domnești a fost lansată în 2015, dar contractul a fost semnat abia anul trecut, după patru serii de contestații.

Ca să poată începe lucrările, constructorul are nevoie de teren liber, însă Ministerul Transporturilor nu a obținut autorizația necesară pentru că nu au putut fi finalizate toate exproprierile. Dacă până în august statul nu reușește să predea constructorului întregul amplasament, acesta are dreptul să ceară despăgubiri conform contractului.

Ordinul începerii lucrărilor a fost dat în luna ianuarie, iar termenul de predare a proiectului tehnic este până la jumătatea lunii aprilie. Însă, deși Compania de Drumuri a anunțat că în primăvara aceasta se vor începe lucrările, nu a fost văzut niciun muncitor pe șantier. În plus, deși Primăria Capitalei a cerut modificarea proiectului ca să includă și o linie de tramvai, acest lucru nu va fi posibil, a declarat pentru Radio România Actualități, șeful biroului de presă al Comaniei de Drumuri, Bogdan Cotârlici. Proiectul, derulat din fonduri europene, nu permite modificări de substanță pentru o perioadă de 5 ani.

Pasajul suprateran de la Domnești cu o lungime de 374 de metri, va fi realizat în doi ani sub forma unui sens giratoriu suspendat.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co