Stiri

Pas tehnologic uriaș al niponilor: ecran 16K mai lung decât un autobuz

Niponii țin pasul cu tehnologia și bat orice record în materie! Cel mai mare ecran 16K va fi prezentat în curând în Japonia. Display-ul are de 16 ori mai mulți pixeli decât un televizor de 4K și de 64 de ori mai mulți decât un televizor Full HD.  Spectatorii pot să vadă imagini mult mai detaliate și să privească chiar de lângă ecran, care este mai lung decât un autobuz!

Ecranul este atât de mare încât se întinde între primul și al doilea etaj al unui centru de cercetare construit pentru un grupul japonez de cosmetice din orașul Yokohama. Sony a produs propriul film 16K pentru ecranul resectiv, ce prezintă animale sălbatice.

Se estimează, însă, că vor mai trece zeci de ani până când 16K va fi o rezoluție utilizată în mod obișnuit la produsele vândute publicului larg.

“Când privești din apropiere un uriaș ecran cu imagini la această rezoluție, aproape simți că trăiești o experiență de realitate cvasi-virtuală, deoarece ochii tăi nu percep dintr-o privire toată imaginea”, au explicat reprezentanții companiei.

Niponii nu sunt la prima experiență de acest gen, au mai prezentat un ecran 16 K în 2014 , dar acela era alcătuit din zeci de ecrane mai mici, care nu erau perfect lipite între ele. Noul ecran 16K a fost realizat din mai multe ecrane modulare, care nu au margini, deci pot fi montate împreună. Creează astfel impresia unui singur ecran.

Tehnologia folosită nu necesită o iluminare din spate, iar imaginea este mult mai strălucitoare. Costurile mari de fabricație utilizând această tehnologie ar determina, însă, un preț mult prea mare pentru vânzarea unor astfel de display-uri la scară largă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co