Stiri

Parcul „100 de stejari” a fost inaugurat

Parcul „100 de stejari”, din Sectorul 4 al Capitalei, a fost inaugurat joi. Voluntari lituanieni și din români au plantat 100 de copaci pentru a marca Centenarul Marii Uniri, dar și aniversarea de 100 de ani de la independența Lituaniei.

Printre personalitățile prezente la eveniment s-au numărat președintele Parlamentului lituanian, dar și ambasadorul acestei ţări în România.

„Este un an special pentru ţările noastre. Astăzi, plantând aceşti 100 de stejari, nu marcăm doar dragostea pentru ţările noastre, dar lăsăm şi un simbol pentru următoarele generaţii, un simbol al prieteniei noastre”, a spus preşedintele Parlamentului lituanian.

Și primarul Capitalei, Gabriela Firea, a participat la manifestare, unde a vorbit despre motivele pentru care se luptau oamenii în trecut și cu ce ne confruntăm în prezent. A promis chiar că va întoarce gestul făcut de lituanieni și că va planta 100 de stejari și în țara lor.

„Dacă înaintaşii noştri luptau şi îşi jertfeau viaţa pentru a apăra graniţele naţionale, lupta noastră acum se dă ca fiecare român, sau prietenii noştri lituanieni să aibă o viaţă mai bună, condiţii decente de trai. Acum nu mai luptăm cu baioneta, ci luptăm cu informaţia, cu internetul, pentru a avea spitale europene, şcoli de cea mai bună calitate, autostrăzi şi un mediu ambiant care să asigure sănătatea noastră şi a copiilor noştri”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, la inaugurare a fost prezent și Ministrul Apelor și Pădurilor, care a afirmat că stejarii vor rămâne un simbol pentru generațiile următoare.

Reprezentanții celor două țări au plantat, la final, câte un stejar în noul parc.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co