Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ordonanță de urgență pentru Spitalul Metropolitan Bucureşti-Ilfov

Ordonanța de urgență prin care Guvernul României va transfera către Primăria Capitalei terenul necesar pentru construcția unui spital metropolitan a intrat pe circuitul de avizare.  Texul a fost finalizat și ar putea fi aprobat curând.

“Dau o veste bună locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov. Visul nostru de a avea un mare spital metropolitan va fi îndeplinit. (…)Până la sfârşitul lunii, putem să intrăm cu acest document în şedinţa de Guvern”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

În etapa următoare va fi demarat în regim de urgenţă studiul de prefezabilitate, care să stabilească modalitatea de realizare a spitalului.

“…modalitatea de realizare însemnând licitaţie publică sau concesiune, (…) investiţie totală din bugetul local al Primăriei Generale sau atragerea unui investitor privat român sau străin. Dar toate aceste informaţii relevante vor reieşi practic din realizarea studiului de prefezabilitate, urmat de studiul de fezabilitate”, a mai spus Gabriela Firea.

În 22 februarie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect de hotărâre prin care să preia autobaza RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan, după ce fusese iniţial respins. Suprafața totală are aproximativ 10 hectare, pe care ar trebui să se construiască inclusiv un campus pentru studenţii la Medicină.

Spitalul Metropolitan ar urma să aibă aproximativ 1.500-2.000 de paturi şi să fie realizat “de la zero”, cu secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală şi mari arşi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co