Stiri

OMS avertizează: strategia imunizării colective la COVID-19 este mortală!

Strategia aplicată de unele ţări, precum Suedia, privind atingerea imunizării colective a populaţiei prin expunerea la noul coronavirus a persoanelor tinere şi sănătoase, care pot trece prin forme uşoare şi medii ale bolii COVID-19, este “mortală”!

Avertismentul vine din partea şefului cercetătorilor Organizației Mondiale a Sănătății. Astfel, singura cale de a ieşi din această criză de sănătate este prin vaccinare.
Specialiștii susțin că pentru a se ajunge la imunitate colectivă este necesar ca aproximativ 60% din populaţie să se infecteze cu noul coronavirus, situație în care un număr foarte moare de oameni ar muri din cauza bolii.
În aceste condiții, eforturile organismelor naţionale şi regionale de reglementare a medicamentelor vor fi armonizate în cazul potenţialelor vaccinuri anti-COVID pentru a grăbi lansarea lor pe piaţă, odată ce vor fi disponibile.

Procesul de testare a vaccinurilor pentru siguranţă şi eficienţă – care de obicei durează ani de zile – ar putea fi accelerat în doar 6 luni în contextul pandemic.
Siguranţa noilor vaccinuri rămâne, însă, crucială.

CARTON  Soumya Swaminathan, şeful cercetătorilor OMS
“Chiar dacă viteza este importantă, ea nu poate prima în faţa standardelor de siguranţă şi eficacitate. Nu se pune problema ca un prim vaccin anti-COVID să fie injectat imediat în milioane de oameni fără a se stabili în prealabil dacă într-adevăr protejează în faţa infecţiei sau dacă este suficient de sigur pentru a fi folosit pe populaţii mari”.

În prezent, există peste 200 de vaccinuri anti-COVID în diferite faze de dezvoltare şi testare. Aproximativ 20 dintre ele sunt testate deja pe oameni, iar câteva, cele mai avansate, au intrat în stadiul de testare pe mii de pacienţi.
Rezultate încurajatoare au, până acum,vaccinul rezultat al colaborării dintre Universitatea Oxford şi AstraZeneca, precum şi serurile aflate în faze avansate de testare în Rusia şi China.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co