Stiri

6 noi cazuri de coronavirus la Spitalul Judeţean Ploiești. Sunt 80 în total

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti! Șase noi cazuri de îmbolnăvire au fost identificate în rândul personalului, iar numărul total din această unitate medicală a ajuns la aprope 80.

Acest nou focar este la Secţia de neurologie, unde sunt infectate şase asistente şi infirmiere. Anterior, aici a fost înregistrat un caz pozitiv la un medic.

Violeta Tănase, purtător de cuvânt SJU Ploieşti (sursa: agerpres.ro)
“Astfel, focare active sunt la secţiile de Interne, care este închisă pentru că aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 şi nu se poate asigura linia de gardă, Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie şi Neurologie.

Şi Secţia de Diabet este închisă temporar, cu toate că aici au fost depistaţi pozitivi doar pacienţi, însă decizia a fost luată întrucât secţia funcţionează pe acelaşi tronson cu cea de Interne, care este închisă din imposibilitatea asigurării liniei de garda”.

În aceste condiţii, în secţiile în care sunt focare de COVID-19 au fost restricţionate internările, în sensul că se internează doar urgenţele majore, potrivit oficialilor locali.
În total, aproape 80 de membri din rândul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenţi şi infirmieri, sunt infectați cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost raportate 35 de cazuri noi de infectare şi încă trei decese asociate bolii. În total, de la începutul epidemiei, au fost raportate 1323 de îmbolnăviri.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co