Stiri

Tăriceanu : Guvernul Orban nu are capacitatea de a gestiona criza COVID-19

“Drumul” Guvernului Orban trebuie să se încheie “cât mai repede”, pentru că nu are capacitatea de a gestiona criza provocată de COVID-19! Este părerea lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE.

” Dacă prostia voastră v-ar durea numai pe voi nu am avea o problemă să vă lăsăm în lumea voastră, dar prostia voastră produce pagube umane prea mari ca să o lăsăm să treacă neobservată!
Drumul vostru trebuie să se încheie cât mai repede, pentru că este clar pentru toţi românii că nu aveţi capacitatea de a gestiona această criză şi că nu vă bucuraţi de încrederea oamenilor. O ţară nu poate fi condusă doar cu amenzi, decrete militare şi stări excepţionale! Vremea aceea s-a sfârşit acum 30 de ani!”,  a scris Tăriceanu pe Facebook.
În opinia sa, prin aglomerarea spitalelor cu asimptomatici, creşte probabilitatea ca aceste unităţi sanitare să devină focare de infecţie.

“Încep să se prăbuşească pe rând cârpelile Guvernului Orban. Dacă este adevărat ceea ce ne spun şi nu doar manipulare în stilul lor, şi anume că spitalele COVID-19 din Bucureşti sunt pline şi că au început să transporte bolnavi cu elicopterele în alte oraşe, atunci poate îşi amintesc ce le spuneam cu toţii de cel puţin două luni: nu mai aglomeraţi spitalele cu asimptomatici, pentru că omorâţi un sistem medical care şi aşa gâfâie din greu. Mai mult, prin aglomerarea spitalelor nu faceţi decât să măriţi probabilitatea ca aceste spitale să devină focare de infecţie, ceea ce vedem că se întâmplă acum”,  mai afirmă Tăriceanu.

Șeful ALDE le reamintește guvernațiolor că a propus, de 2 luni, gtransformarea să ROMEXPO în cel mai mare spital COVID din țară pentru că nu este complicat de amenajat.

“Așa nu ar fi trebuit să goliți spitalele de bolnavi cronici, nu ar fi trebuit ca sute de mii de români suferinzi de alte afecțiuni să fie pur și simplu sacrificați. Nu știm de ce nu ați făcut-o! Probabil pentru că nu era ideea voastră și voi sunteți prea aroganți să acceptați idei și de la alții! În loc de asta, ați preferat să faceți un spital de corturi în curte la <Ana Aslan>, spital pe care acum îl strângeți în grabă pentru că l-au afectat ploile din ultima perioadă “,conchide Călin Popescu Tăriceanu.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co