Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Oameni de știință: Originea pandemiei de SARS-COV-2 rămâne un mister

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății vin cu o teorie care dă peste cap ceea ce s-a considerat inițial despre pandemie! Asta la mai bine de un an de când a început această nebunie care a dat peste cap viețile tuturor! Mai exact, oraşul chinez Wuhan şi mai concret piaţa Huanan nu pot fi considerate definitiv ca focar aflat la originea pandemiei de COVID-19. Asta reiese din raportului final al specialiștilor OMS care au investigat originea coronavirusului.

Cercetările arată că au existat cazuri iniţiale care nu aveau legătură cu piaţa Huanan, din Wuhan, iar acum se ştie că în decembrie exista o transmitere considerabilă a virusului în comunitate care, de asemenea, nu poate fi asociată cu acest loc.

Aceste informaţii privite în perspectivă “pot sugera că această piaţă nu a fost la originea focarului”, se arată în raportul OMS, prezentat recent și preluat de agențiile internaționale.

Este o primă concluzie la care a ajuns misiunea internaţională alcătuită din 17 oameni de ştiinţă, care a lucrat alături de o echipă formată din acelaşi număr de experţi chinezi, într-o vizită de 28 de zile la Wuhan. Mai bine de jumătate din această perioadă, însă, membrii primului grup a petrecut-o în carantină.

Locul din care s-a răspândit iniţial coronavirusul SARS-CoV-2 rămâne un mister, asta deşi ipoteza pieţei Huanan nu este eliminată total. Totuși, nu există suficiente dovezi că actuala criză sanitară cu care se confruntă întreaga lume ar fi început de acolo.

Raport OMS (sursa: agerpres.ro)

“În acest moment, nu se pot trage concluzii ferme privind rolul pieţei Huanan ca origine a focarului sau despre cum infecţia a ajuns în piaţă”.

Mai departe, cercetătorii semnalează că studiile realizate în diferite ţări arată că SARS-CoV-2 ar fi putut să circule cu multe săptămâni înainte ca primul caz să fie detectat la Wuhan.

Acest lucru ar putea sugera “posibilitatea unei circulaţii în alte ţări, ignorată”, potrivit raportului, care punctează importanța investigării acestor cazuri anterioare.

Una dintre afirmaţiile cel mai des invocate de autorităţile chineze este că virusul nu s-a răspândit de la Wuhan, ci că a ajuns aici din alt loc, relatează Agerpres.

Raportul marșează, totuși, pe ipoteza orginii animale a SARS-CoV-2, dar încă nu s-a stabilit cum a trecut virusul din regnul animal la oameni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co