Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

În România ar putea fi fabricate drone militare de tipul Hermes 450

Industria de Apărare a țării este pe calea cea bună și are toate șansele să cunoască o relansare substanțială în următoarea perioadă! Asta și datorită faptului că România ar putea fabrica drone militare de tipul Hermes 450! De altfel, la Bacău, sunt produse deja piese componente pentru acest tip de dronă, însă compania israeliană care le asamblează vrea să mute întreaga producție în țara noastră și să implice și alte companii autohtone precum IAR, Romaero sau Avioane Craiova.

La Măgurele, unde a fost expusă drona și prezentată și oficialilor, ar putea fi produse și simulatoarele pentru dronele românești.

Aparatul a fost, asașar propus Armatei Române. Rămâne acum de văzut dacă MApN va alege un astfel de contract.

Pe de altă parte, de curând a avut loc, la Grupul de Nave Mangalia, lansarea unui serviciu de supraveghere cu o dronă de mari dimensiuni a zonei de coastă de la Marea Neagră. Totul în parteneriat cu Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că prin utilizarea de către Poliţia de Frontieră a respectivului sistem de supraveghere se va îmbunătăţi răspunsul structurilor operative la provocările din ce în ce mai mari din teren.

Anul trecut, Poliţia de Frontieră Română a implementat un proiect similar: un sistem de pilotare de la distanţă a aparatelor de zbor de mici dimensiuni, pentru supravegherea multifuncţională a zonei de coastă de la Marea Neagră. Proiectul a fost furnizat şi finanţat în totalitate de Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă. A fost deja utilizat pentru a îndeplini diferite scopuri, inclusiv prevenirea poluării maritime, detectarea pescuitului ilegal, supravegherea frontierelor maritime şi operaţiunile de căutare şi salvare.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co