Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Măsuri pentru protejarea românilor care muncesc în străinătate

Protocol de colaborare între Ministerul de Interne și cel al Muncii pentru informarea şi protejarea cetăţenilor români care muncesc sezonier în afara ţării. Acordul a fost parafat de preprezentanții celor două foruri, Lucian Bode și Raluca Turcan. Documentul este binevenit, în condițiile în care muncitorii sezonieri au fost motivul unor vii dezbateri, în urma cu un an, când s-au înghesuit în aeroporturi, în plină stare de urgență, pentru a pleca la muncă în afara țării. Iar imaginile respective au făcut înconjurul lumii…

Comunicat MAI

“Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, va desfăşura activităţi comune la persoanele juridice care desfăşoară activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă în străinătate, la companiile de transport rutier de persoane, în puncte de trecere a frontierei, în aeroporturi, gări, autogări sau în alte locaţii cu privire la care se primesc informaţii privind deplasarea cetăţenilor români, în mod grupat şi organizat, pentru a presta muncă în străinătate”.

De asemenea, se pun bazele unui plan comun ce va permite o cooperare mai eficientă între MAI şi Ministerul Muncii pentru realizarea schimbului de informaţii necesare cu operativitate, pentru informarea şi protecţia românilor care aleg să lucreze în străinătate.

În acest sens, se va stabili un grup de lucru cu specialişti din toate instituţiile responsabile, care se vor întâlni constant pentru stabilirea şi implementarea măsurilor necesare. Protocolul va fi în vigoare până la data de 1 ianuarie 2022, cu posibilitatea prelungirii valabilităţii sale.

Bătaia de joc la adresa muncitorilor români sezonieri era o practică de mai mult timp, iar firmele de recrutare și plasare erau incriminate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co