Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Majoritatea românilor se consideră “cetăţeni de mâna a doua” în UE

Trist, dar adevărat! Majoritatea românilor consideră că sunt priviţi drept “cetăţeni de mâna a doua” în UE, potrivit unui sondaj realizat recent. Cercetarea relevă că 78,2% dintre cei chestionaţi susțin ipoteza că “românii sunt priviţi ca cetăţeni de mâna a doua în UE”. Doar 20,4% ai fost în dezacord cu această afirmaţie.

Totodată, majoritatea românilor cred că unele state europene blochează aderarea României la spaţiul Schengen din motive economice.

Studiul mai arată că peste 43 de procente dintre respondenţi sunt de părere că România nu a fost admisă încă în spaţiul de liberă circulaţie din UE din cauza faptului că nu a îndeplinit toate criteriile de aderare.

Potrivit sondajului, aproape 60% dintre români cred că poluarea din ţară este provocată mai ales de companii străine. De asemenea, puțin peste 47% dintre respondenţi cred că tăierile ilegale ale pădurilor din țară sunt produse mai ales de companii străine.
De asemenea, aproape jumătate dintre cei chestionați sunt de acord cu afirmaţia “Ungaria urmăreşte să rupă Transilvania de România”. Totodată, un procent covârșitor de subiecți ai sondajului cred că trebuie să fie protejate drepturile minorităţilor etnice pe teritoriul național.

Sondajul a fost realizat de INSCOP pe un eşantion de 1.100 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 2,95% la un grad de încredere de 95%.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co