Stiri

Nădlac: Românii, taxati cu sute de euro de transportatori ca să fie duși acasă

Cozile interminabile și aglomerația la intrarea în țară s-au reinstalat la punctul de frontieră de la Nădlac, odată cu decizia autorităților ca românii reveniți acasă să nu mai stea în carantină instituționalizată, ci în autoizolare la domiciliu.

Pe lângă faptul că sunt nevoiți să stea îngrămădiți cu orele la graniță, din cauza triajului epidemiologic, sute de compatrioti se plâng de tarifele exagerat de mari percepute de transportatorii clandestini din zonă.

Gheorghe Stoian, prefectul județului Arad  (sursa: agerpres.ro)

“Când mergem noi la frontieră, aceşti şoferi care practică preţuri exagerate dispar. Am discutat cu conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie să facă verificări în mod permanent şi să ia măsurile legale. Astăzi avem deja echipaje la Nădlac I, în Gara Arad şi pe traseu, pentru a fi descurajate astfel de practici”.

Românii care nu au transport asigurat de la graniţă sunt dintre cei întorşi din străinătate şi care trec frontiera pe jos, mai spun oficialii.

“În ultimele 24 de ore am avut în jur de 1.400 de persoane care au intrat în ţară pe jos, pe la Nădlac I, iar în ziua precedentă am avut aproape 2.000. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre care a reglementat transportul acestor oameni în starea de alertă. Ei pot să plece acasă cu mijloace de transport proprii, adică să vină o rudă sau o cunoştinţă să îi ia de la graniţă, cu mijloace de transport puse la dispoziţie de autorităţile locale contra cost, pentru că am lăsat în continuare în circulaţie acele autobuze folosite pentru transportul spre centrele de carantină în starea de urgenţă, dar mai pot contracta, închiria legal mijloace de transport”.

Autobuzele autorităţilor îi duc pe călători în gările din Timişoara sau Oradea, de unde au mai multe legături feroviare către alte judeţe.

Mai multe echipaje de poliţie au fost mobilizate la graniţă pentru a descuraja aceste practici, dau asigurări și reprezentanții IPJ Arad.

Zeci de mii de români au revenit în țară de la încetarea stării de urgență și intrarea în situația de alertă în România.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co