Stiri

Peste 100 de hoteluri de pe Litoral se vor deschide pentru turiști, din 1 iunie

Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, își aștepta turiștii, începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele.

Se estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoral în jur de 10.000 de turişti.

Anca Nedea, director executiv Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa (sursa: agerpres.ro)

”Din datele OPMC, peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie, când practic va fi deschiderea oficială a litoralului pentru turişti, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise care chiar au primit turişti la sfârşitul de săptămână, sosiţi pe litoral în scop de recreere şi pentru activităţi sportive în aer liber”.

Majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa, dar şi unităţile de cazare fără terasă vor putea primi turişti, pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room-service sau delivery. În paralel, vor fi deschise şi terasele restaurantelor independente de pe litoral.

Anca Nedea, director executiv Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa (sursa: agerpres.ro)

”Ne aşteptăm ca în a doua săptămână din iunie numărul turiştilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în perioada 7-8 iunie, când, în mod tradiţional, românii vin în vacanţă la mare”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co