Stiri

Modificările Codului Fiscal, pe masa Guvernului

Deşi proiectul a fost public pe site-ul ministerului Finanţelor de mai multe zile, ieri, Guvernul a trimis o altă variantă a lui, care elimină mai multe facilităţi .
Benzina şi motorina se vor majora cu 38 de bani pe litru (TVA inclus), în două tranşe. Cei mai afectaţi vor fi transportatorii internaţionali, care, în momentul aplicării supraaccizei primeau înapoi de la stat 0,4 eurocenţi pe litru.
O altă modificare importantă care a fost eliminată din ultima variantă a proiectului se referă la vânzarea creditelor neperformante de către bănci. Ultima variantă limitează deducerea la doar 30% din volumul creditelor neperformante.
O a treia modificare importantă se referă la eliminarea din actualul proiect a scutirii de impozit pe dividende din 2018. Asta înseamnă că, măsura promisă în programul e guvernare nu se va mai aplica, iar impozitarea va fi ca până acum, respectiv de 5% din total.
Salariile medicilor nu vor mai fi scutite de impozitul pe venit, această măsură fiind eliminată din proiectul iniţial, deşi promisiunea a fost stipulată în programul de guvernare.
Abonamentele de sănătate la clinici private acordate de companii vor fi deductibile, în limita a 400 de euro pe an.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co