Stiri

Ministerul Culturii are bani pentru construirea de noi muzee naționale

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a anunțat, cu ocazia prezentării bilanţului la şase luni de mandat, că Guvernul a asigurat finanţarea multianuală pentru construcţia de noi muzee naţionale.

Ivașcu a afirmat, într-o conferință de presă, că în şedinţa de Guvern din 19 iulie a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea Programului de investiţii în domeniul Culturii. Prin acest act normativ, a explicat el, Guvernul a aprobat în bugetul ministerului, pentru implementarea programului, alocarea sumei de un miliard de euro, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale.

Potrivit ministrului, beneficiarii programului sunt autorităţile administraţiei publice centrale, inclusiv Ministerul Culturii şi instituţii aflate în subordine, precum şi instituţiile administraţiei publice locale.

„În condiţiile acestei ordonanţe avem credinţa că putem, în sfârşit, asigura finanţarea multianuală pentru obiective importante de infrastructură şi de restaurare şi conservare a patrimoniului care urmează a fi judicios analizate ca oportunitate şi amploare. Am să vă dau câteva exemple: Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, Opera Naţională din Cluj, Iaşi, Craiova, Timişoara, realizarea de muzee naţionale noi ca Muzeul Fotografiei, Muzeul Arhitecturii şi Construcţiilor”, a mai afirmat ministrul Culturii

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co