Stiri

Medicii din Timis avertizează! Situaţia e mai gravă decât la începutul pandemiei

Medicii spitalelor COVID din Timişoara trag un semnal de alarmă! Spun că după tot efortul depus de către ei şi de întreaga comunitate în lupta cu coronavirus, în perioada martie-iunie, odată cu relaxarea şi cu vidul legislativ privind respectarea unor măsuri elementare de protejare de către populaţie, purtarea măştii şi păstrarea distanţei dintre persoane au readus situaţia în punctul zero. Acum, se înregistrează severitate mai mare a bolii şi cu mai mulţi pacienţi tineri, care nu au şi alte patologii asociate.

Virgil Musta, membru al Comisiei Naţionale COVID-19 (sursa: agerpres.ro)
“Spitalul este plin. S-a mers prea repede pe relaxare, lumea nu a vrut să mai respecte regulile şi un număr foarte mare de persoane s-au îmbolnăvit. Suntem în situaţia în care Spitalul ‘Victor Babeş’ este plin, au intrat în funcţiune spitalele-suport, Spitalul CFR este plin, Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal (transformată în secţie suport-COVID pentru suspecţi şi cazuri uşoare) este plină, a intrat în funcţiune şi secţia externă de infecţioase a Spitalului Militar pentru cazuri uşoare şi medii COVID”.

Infecţionistul Virgil Musta mai spune că la pacienţii din acest val al pandemiei COVID au mai apărut şi alte simptome faţă de cele ştiute la început, ca simptome respiratorii sau de viroză.

Virgil Musta, membru al Comisiei Naţionale COVID-19 (sursa: agerpres.ro)

“La ora actuală, din cauza faptului că sunt foarte mulţi bolnavi, a crescut numărul celor care au forme medii şi severe, care necesită oxigen şi care chiar necesită internarea. Vârsta infectaţilor începe să scadă, pentru că sunt cei care nu respectă regula şi care îi îmbolnăvesc şi pe alţii. Bătrânii vin cu forme grave”.

Cel mai mare spital de boli infecţioase din vestul ţării, “Victor Babeş” din Timişoara, unde în primul val al pandemiei COVID din acest an au fost vindecaţi peste 500 de bolnavi şi s-au putut redeschide secţiile pentru bolnavii cronici de dinaintea stării de urgenţă, a ajuns acum să aibă ocupate toate paturile destinate infectaţilor cu SARS-CoV-2, inclusiv terapia intensivă.

După relaxarea pandemică, aici au mai fost vindecaţi alţi aproape 100 de pacienţi COVID.

În prezent, pe raza judeţului Timiş au fost declarate nouă focare de COVID, din care opt mai sunt active şi se află sub strictă supraveghere, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
În județul Timiș au fost raportate în total 1.014 de coronavirus, 19 dintre acestea în ultimele 24 de ore!

 

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co