Stiri

MApN va pune în luptă 36 de transportoare „Piranha”

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunțat că primele 36 de transportoare blindate „Piranha” vor intra în dotarea Armatei Române până la finalul anului.

5 transportatoare vor fi asamblate în țară, la Uzina Mecanică din București.

„Primele autovehicule vor ajunge în ţară la sfârşitul acestui an, este vorba de 31 de transportoare care se produc în Elveţia, celelalte cinci, adică diferenţa până la 36 programate anul acesta, vor fi asamblate la Uzina Mecanică Bucureşti, fiind practic primele transportoare care relansează producţia acestei întreprinderi”, a declarat Mihai Fifor.

Potrivit ministrului Apărării, vor fi achiziționate în total 227 de transportatoare, iar aproape 200 din acestea vor fi produse la Uzina Mecanică din București.

Guvernul României a semnat, în octombrie 2017, un memorandum cu General Dynamics pentru producerea de transportoare blindate 8X8 Piranha la Uzina Mecanică Bucureşti. O lună mai târziu, a adoptat hotărârea prin care s-au aprobat circumstanțele și procedura aferentă primei etape a programului „Transportator blindat pentru trupe 8×8”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co