Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Noaptea Muzeelor în Bucureşti

Cea de-a 14-a ediţie a festivalului „Noaptea Muzeelor” va avea loc pe 19 mai.

Perioada de înscriere a muzeelor pentru participarea la evenimentul anual s-a încheiat, însă organizatorii estimează înscrierea a cel puţin încă 5 instituții din Capitală.

„Pentru Bucureşti, până acum sunt 44 de instituţii. Trebuie să tipărim materialele pentru Noaptea Muzeelor şi, din acest motiv, a existat un deadline. La nivel naţional, aproximativ 60 de instituţii s-au înscris până în prezent, fiind deja mai multe decât în anii precedenţi, iar numărul lor va fi mai mare, pentru că înscrierile se fac până aproape de data evenimentului”, a declarat Dragoș Neamu, directorul Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Acesta a precizat că temele vor fi alese de muzee, vizitatorii vor putea vedea lucruri nevăzute şi neştiute despre instituții.

Seria va începe cu Muzeul Ţăranului Român şi va fi încheiată cu Muzeul „George Enescu”.

În ziua evenimentului sunt anunțate proteste ale angajaților din muzee.

Între timp, muzeele au mai obţinut lucruri, aproximativ 800 de lei pe lună în plus la salarii, şi sper să nu le fi pierit cheful de protest. Oricum, nu este acoperită toată zona de pretenţii. Noi vom insista să existe forme de protest. Desigur, nu unele care să perturbe evenimentul”, spune Dragoș Neamu.

Muzeul Parfumului şi Muzeul Kitsch-ului se numără printre cele 44 de instituţii din Bucureşti înscrise spre a participa Noaptea Muzeelor de anul acesta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co