REGIONAL

Mai multe staţii din Bucureşti urmau să poarte numele COLECTIV. Ce s-a întâmplat?

In luna noiembrie, RATB anunta ca va aduce un omagiu celor 63 de victime care si-au pierdut viata in urma cumplitei tragedii din clubul Colectiv. Statia “Pasaj Marasesti”, aferenta liniilor de tramvai 23 si 27, de pe bulevardul Marasesti, precum si statia “Pasaj Marasesti”, aferenta liniei 312 de autobuze de pe Splaiul Independentei, urmau sa poarte numele “Colectiv”.

Insa, la doua luni si jumatate de la incendiu, statiile au revenit la denumirea initiala, iar in zona mai e o singura placuta care poarta denumirea “Colectiv” – fosta statie “Dambovita”, amplasata pe Splaiul Independentei, pe traseul liniei de autobuze 312.

RATB spune ca decizia de a modifica denumirea statiilor “Pasaj Marasesti” in “Colectiv” a starnit multe reactii negative in randul calatorilor, motiv pentru care Regia Autonoma de Transport Bucuresti a revenit asupra acestei masuri.

“Dupa tragedia din Clubul Colectiv, in atmosfera de emotie din perioada imediat urmatoare, am primit sugestii din partea unora dintre calatorii nostri ca o statie RATB sa poarte numele Colectiv, in memoria tinerilor care si-au pierdut viata in nefericitul eveniment. Am dat curs acestor propuneri si am decis ca statiile ‘Pasaj Marasesti’, cea amplasata pe Bd. Marasesti (linii de tramvai 23 si 27), precum si cea amplasata pe Splaiul Independentei (linia 312 de autobuze), sa poarte numele ‘Colectiv’.
Selectia acestor statii a avut in vedere, in primul rand, apropierea de Clubul Colectiv, dar si faptul ca in reteaua RATB mai exista inca doua statii, cu denumirea ‘Bulevardul Marasesti’, care evoca evenimentul istoric din Primul Razboi Mondial si care sunt importante pentru reteaua noastra, avand in vedere fluxurile mari de calatori care le utilizeaza.

La scurt timp dupa aparitia comunicatului de presa, au urmat reactiile, unele pro altele contra, asa cum este firesc. Insa am constatat ca opiniile critice erau numeroase si vehemente, fapt ce necesita fie o explicatie, fie o alta masura.

In acest context, am considerat ca este bine sa cautam o solutie prin care sa ajungem la un compromis, astfel incat sa nu lezam sensibilitatea celor care doreau ca statiile sa ramana cu vechea denumire, in memoria ostasilor cazuti pe campul de lupta la Marasesti, dar sa avem si o statie cu denumirea ‘Colectiv’. A fost aleasa de aceasta data statia ‘Dambovita’, amplasata pe Splaiul Independentei, pe traseul liniei de autobuze 312.

Prin urmare, statiile ‘Pasaj Marasesti’ au ramas cu vechea denumire, iar statia ‘Dambovita’ poarta denumirea ‘Colectiv’, incepand din data de 23.12.2015”, explica reprezentantii RATB.

Sursa: Romaniatv.net

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co