ACTUALITATE

NINSORI şi VISCOL în toată ţara! Când se reiau cursurile la școlile din București și alte județe?

Din cauza vremii, cursurile au fost astăzi suspendate în toate şcolile din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea.

Însă Ministerul Educației a anunțat astăzi că mâine vor fi reluate cursurile în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi, iar în Giurgiu, Ialomiţa, Dâmboviţa, Olt şi Vaslui vor fi reluate în majoritatea şcolilor, cu excepţia unor unităţi din zone încă afectate de ninsori şi viscol.

Deciziile de redeschidere, începând de marţi, a cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, Ilfov şi Galaţi au fost luate de colegiile prefecturale şi anunţate luni Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Cursurile vor fi reluate marţi şi în judeţul Giurgiu, cu excepţia unităţilor şcolare din localităţile Gogoşari, Putineiu şi Schitu.

În judeţul Ialomiţa vor fi redeschise toate şcolile din mediul urban, iar în judeţul Dâmboviţa vor funcţiona toate unităţile de învăţământ, mai puţin cele din localităţile Pucioasa, Vulcana-Pandele, Doiceşti şi Brăneşti.

Astăzi, au mai fost suspendate parţial cursurile în alte nouă judeţe, respectiv: Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural); Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei); Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural); Constanţa (toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia celor din municipiile Constanţa, Medgidia şi Mangalia); Dâmboviţa (15 unităţi de învăţământ); Olt (27 de unităţi de învăţământ); Argeş (şase unităţi de învăţământ din localităţile Ungheni, Ciomăgeşti, Uda, Moşoaia şi Băbana); Alba (o unitate de învăţământ din satul Tonea, comuna Săsciori); Harghita (o unitate de învăţământ).

Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv a anului şcolar. Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, a precizat MENCS.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co