Imobiliare Valea Prahovei
REGIONAL

Ce spital din București va avea heliport pentru urgențe majore?

Începând din 2017, unul dintre cele mai mari spitale din București va avea heliport pentru a realiza un sistem integrat de urgenţă. Este vorba despre Spitalul Universitar de Urgenţă unde, din totalul celor 500 de pacienţi care ajung zilnic la spital, în jur de 20% sunt urgenţe majore, a declarat pentru Mediafax managerul SUUB, Cătălin Cîrstoiu.

” În luna aprilie 2015, spuneam că avem mare nevoie de un heliport pentru urgenţele majore care ajung la spital. Am găsit investitorul, vom semna contractul şi vor începe lucrările care vor dura până la sfârşitul anului. SUUB şi Grupul MaxBet vor anunţa, miercuri, începerea lucrărilor, după semnarea protocolului care va da starul acestui proiect”, a precizat managerul Spitalului Univeristar de Urgenţă Bucureşti.

Cătălin Cîrstoiu a spus că a fost finalizată consolidarea integrală a spitalului şi a deschis secţii noi, dar că, pentru a realiza un sistem integrat de urgenţă, ar avea mare nevoie de acest heliport.

“Ne-am dorit foarte mult să avem posibilitatea să realizăm acest heliport, iar cazurile foarte grave să fie aduse rapid cu elicopterul la spital. În spital sunt internaţi anual 65.000 de pacienţi. Din totalul internărilor, aproximativ 60% necesită intervenţii chirurgicale”, a adăugat managerul SUUB.

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost construit în 1978, după ce, la cutremurul din 4 martie 1977, s-a văzut că un singur spital de urgenţă în Capitală (Spitalul Floreasca – n.r.) nu este de ajuns.

SUUB este, totodată, singurul spital din Capitală care are toate specialităţile necesare unei astfel de unităţi.

Sursa: Mediafax

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co