Stiri

Lumea lui Eli: Prietenii

Eli e un copil fericit. Plină de viață, de energie, de emoție. Zâmbește mult și își face ușor prieteni. Ba chiar sare în ajutor atunci când simte că e nevoie. O vezi cum își tratează păpușa cu Betadină sau cum își așază scăunelul lângă ușa salonului vreunui bebeluș necăjit de cine știe ce înțepătură. Chiar dacă nici ea nu e mai mare de-un cot.

Eli e un copil fericit. Are trusa ei medicală și halat. Are o personalitate puternică și e foarte atrasă de tot ce ține de medicină, de seringi, stetoscop.

Eli e un copil fericit. Cât de fericit poate să fie un copil atins de o boală de care doar câțiva zeci de oameni de pe planetă și nimeni altcineva în România. Diagnosticul: sindromul Berdon, adică intestinul nu funcţionează. Imediat după naștere a fost transferată la spitalul Maria Curie, unde 9 luni a stat într-un incubator. Apoi a fost mutată în rezervă şi aici a rămas.

Tratamentul, hrana specială, cremele, medicamentele, perfuziile care o țin în viață, antibioticele costă foarte mult. Iar Eli depinde de ele, de tot ce i se administrează, de tot ce mănâncă și de tot ce primește. Are nevoie în fiecare zi de îngrijire, inclusiv la nivelul stomei, punguțele care acumulează secrețiile. Chiar și așa, Eli e un copil fericit.

Ca să trăiască, Elena are nevoie de transplant de intestin. Doar 240 de oameni diagnosticaţi cu această afecţiune au supravieţuit. Niciunul nu e român.

Astfel de intervenţii se fac în alte ţări europene, dar doar în cazul copiilor care au mai mult de cinci ani. Eli nu mai poate aştepta. Trebuie operată cât mai repede, pentru că riscurile la care este supusă zilnic sunt imense. Fără ajutorul nostru, familia nu poate strânge cei 400.000 de dolari necesari pentru transplant. Oameni buni i-au sărit deja în ajutor.

Scriitorul Adrian Georgescu și soția lui au făcut mărțișoare pe care le-au vândut pentru operația lui Eli.

Fetele de la Dollflowers au creat o păpușică specială de purtat în piept, în dreptul inimii, cu gândul la Eli.

Lumea ei crește cu fiecare prieten care îi intră pe pagina de Facebook, Toți pentru Eli. La fel și șansele ei la viață. Puteţi dona în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania, pe numele Bunea Elena:

RO09BTRLEURCRT0431599901  EUR

RO59BTRLRONCRT0431599901  RON

RO13BTRLUSDCRT0431599901  USD

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co