Stiri

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că Pilonul II de pensii va fi opţional

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, marți seara, că Pilonul II de pensii va fi opţional.

“Ne-am hotărât ce vrem să facem şi este ce am comunicat de anul trecut şi anume să fie opţional acest Pilon II. E bătut în cuie”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Tema Pilonului II a fost intens dezbătută, recent, de preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii Guvernului. Șeful statului i-a somat pe aceștia din urmă să-şi refacă socotelile pentru că este vorba despre banii românilor, după ce, în prealabil, Liviu Dragnea afirma că ar fi vorba de bani privaţi.

Olguța Vasilescu a mai declarat că a aflat că este și ea cotizantă la Pilonul II, în condiţiile în care a fost absolut convinsă că, timp de 10 ani, neprimind plic acasă, nu este cotizant.

Ministrul Muncii susţine că în cursul verii se va face o prezentare clară a Pilonului II de pensii pentru informarea cetăţenilor.

“Nu-l naţionalizăm, dar vom explica foarte clar tuturor acestor persoane care sunt cotizante la Pilonul II cât va fi pensia lor, pentru că oamenii au aşteptări. Şi că am constatat stând de vorbă cu foarte multe persoane care cred următorul lucru: că vor avea pensia de stat echivalentă cu a unor persoane care nu sunt la Pilonul II de pensii, la care suplimentar se va mai adăuga şi această pensie”, a precizat ministrul.

Olguța Vasilescu a mai menționat că o parte din contribuţiile la Pilonul I de pensie vor fi relocate pentru a se asigura pensia de la Pilonul II.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co