Stiri

Leul, tot mai slab. Se apropie de pragul psihologic de 5 lei/euro

În plină criză sanitară, românii cu rate în euro au o altă mare problemă. Leul este tot mai slab și se apropie cu pași repezi de pragul psihologic de 5 lei față de moneda europeană, astfel că aomenii trebuie să scoată tot mai mulți bani din buzunar pentru plata eșalonată a împrumuturilor.

Leul s-a depreciat, miercuri, cu 0,95 bani faţă de euro, astfel că euro a atins un nou maxim istoric, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României este de 4,9251 lei/euro.

De asemenea, leul a pierdut teren şi în faţa dolarului american, care a ajuns la 4,1969 lei, în urcare cu 0,93 bani faţă de cursul de marţi.

Moneda naţională s-a depreciat totodată faţă de francul elveţian cu 0,66 bani. Astfel, miercuri, cotaţia francului a ajuns la 4,4513 lei.

În schimb, aurul s-a ieftinit cu 99,54 de bani, până la 227,4991 lei.

Pe de altă parte, rata anuală a inflaţiei în zona euro a urcat pănă la 1,3% în martie, în creştere de la 0,9% în februarie, potrivit Eurostat. Majorarea se explică, în principal, prin faptul că preţurile la energie au crescut cu peste 4 procente, preţurile serviciilor s-au majorat cu 1,3%, iar preţurile la alimente, băuturi alcoolice şi ţigări au înregistrat un avans de 1,1%.

Rata anuală a inflaţiei în zona euro a revenit în teritoriul pozitiv în ianuarie. A fost prima creştere din ultimele şase luni şi cea mai ridicată rată a inflaţiei de aproape un an.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co